deneme menu

22 Ağustos 2014 Cuma

Webolojik.com domain çekilişi

rose-blurry-lights

Webolojik Domain Çekilişi

Güncel Teknoloji ve Webmaster Bloğu Webolojik   açılışının 3 ayına özel olarak domain çekilişi yapıyor. Sakın çıkmaz demeyin ve şansınızı deneyin.   Webolojik  bu çekiliş sonucunda 2 kişiye istediği ve boşta olan com/net/org domainlerinden birini verecektir. Sizde verdiğimiz linkten siteye girerek çekiliş koşullarını okuyabilir ve çekilişe katılıp istediğiniz alan adını kazanabilirsiniz.

Çekilişe katılmak için Tıkla


19 Ağustos 2014 Salı

Twitter favorilediğiniz tweet'leri paylaşıyor!

Twitter favorilediğiniz tweet'leri paylaşıyor!
Twitter'ın bir grup kullanıcı üzerinde denemelerine başladığı yeni işlev, favorilere eklenen tweet'leri aynı retweet'ler gibi ana sayfada gösteriyor.
Favoriler, normalde kullanıcıların kendi profillerinde saklanıyorlar ve kullanıcıların haber akışında gösterilmiyorlar. Yeni işlev, bazı kullanıcılardan tepki çekmiş durumda. Bir kullanıcı, favorilerin " zamantünelinde" retweet gibi görünmesine anlam veremediğini, eski yöntemin daha iyi olduğunu söylüyor.
Twitter, yeni işlevden dev blog 'unda henüz hiç söz etmedi. Sosyaldevin çeşitli fikirleri denediği, bu fikirleri küçük gruplar üzerinde denediği biliniyor. Dolayısıyla yeni işlevin gün ışığını hiç görmeme ihtimali de var.

Telefon ilk çaldığında açmayın!

Telefon ilk çaldığında açmayın!
ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tıp Fakültesi Tıbbi BiyolojiAnabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan başkanlığında, cep telefonu, kablosuz internet ağı, dizüstü ve tablet bilgisayarlardan yayılan elektromanyetik dalgaların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koymak için yapılan bilimsel çalışma sonuçlandı.
Anne karnındaki bebeğin sıvısından alınan hücre örnekleri üzerinde çalışan uzmanlar, çalışmada manyetik alana maruz kalan kültürlerde yeni oluşan kromozomlarda hasar tespit etti.
Prof. Dr. Demirhan, manyetik alanların özellikle cep telefonlarında daha yaygın olduğunu, bu telefonlara insanların sürekli maruz kalma olasılığının da yüksek olduğunu belirterek, "10 yıldan fazla cep telefonu kullanmak veya manyetik alana maruz kalmak kanseri tetikliyor, arttırıyor ve uyarıyor" ifadesini kullandı.
Anne karnındaki bebeğin etrafındaki sıvı üzerinde deney
İnsanların günlük yaşantısının manyetik alanlar içerisinde geçtiğine dikkati çeken Demirhan, bu alanların insana etkilerini araştırma amaçlı yaptıkları çalışmanın sonuçlandığını kaydetti.
Çalışmada anne karnındaki bebeğin etrafındaki sıvıyı kullandıklarını bildiren Demirhan, deneylerini insan üzerinde yapma olasılıkları olmadığı için bebeğin etrafındaki sıvı içerisindeki hücreleri kültür ortamına aldıklarını, bu ortamlardaki hücreleri manyetik alana maruz tutarak değerlendirme yaptıklarını aktardı.
Demirhan, şu bilgileri verdi: "Anne karnındaki bebeğin etrafındaki sıvı içerisindeki hücreleri, önce normal kültür ortamına aldık. Daha sonra ise bu hücreleri kültür ortamında 900 ve bin 800 megahertzlik olmak üzere iki grupta çalışmamızı gerçekleştirdik. Her gurubu da kendi içerisinde 3, 6 ve 12 saat olmak üzere 3'er gruplara ayırdık. Manyetik alana maruz bıraktığımız kültürlerin 12 gün boyunca kontrolünü yaptık. Çalışmamızın sonucunda, yeni oluşan kromozomlarda bozulmalar tespit ettik."
Demirhan, kromozomlarda ortaya çıkan bozulmaların gen yoluyla nesilden nesile de geçebildiğine dikkati çekti.
"TELEFONU İLK ÇALDIĞINDA AÇMAYIN"
Cep telefonlarında ilk aramada çok yüklü manyetik alan olduğunu vurgulayan Demirhan, telefonun ilk çaldığında açılmaması gerektiği tavsiyesinde bulundu.
Cep telefonu seçerken de soğurma değeri anlamına gelen "sar değerlerine" dikkat edilmesini isteyen Demirhan, şöyle devam etti: "Telefonlarımızı alırken sar değerlerine bakmamız gerekiyor. O telefonun soğurma değeri, yani kaynaktan veya uydudan aldığı ya da baz istasyonundan çektiği gücün değeridir. O güç çok önemli. Bu güce bakarak telefonlarımızı almamız lazım."

İşte iPhone 6'nın şarj kablosu!

Yeni bir sızıntıya göre Apple , iPhone 6'yı her iki yönde de takılabilen bir Lightning kablosuyla satışa sunabilir.
Geçen sene iPhone 5C'yi sızdıran Twitter 'daki ünlü hesap Sonny Dickson, bilgisayara veya güç adaptörüne her iki yönde de takılabilen USB ucunun fotoğraflarını paylaştı. Yeni kablonun ortasındaki plastikkısım, daha ince ve yer değiştirebiliyor. Böylece onu ters takma olasılığınız ortadan kalkıyor.
İki yönde de takılabilen yeni bir USB standardı, şu an yolda. Ancak Apple, yeni kablosuyla çift yönlü kabloları piyasaya sadece birkaç hafta içinde getirebilir.
İşte iPhone 6'nın şarj kablosu!